Unique visitors since 2015:

  • 241,483 people

ADDspeaker – hvem fanden tror du at du er – en ADHD guru?

En artikel om personen bag ADDspeaker - Peter Vang - og om hans motivation for at kæmpe kampen for de kommende generationer af personer med ADHD.

Share

En artikel om personen bag ADDspeaker – Peter Vang – og om hans motivation for at kæmpe kampen for de kommende generationer af personer med ADHD.

Hej, jeg hedder Peter Vang

Jeg er født i 1972 og har levet med uopdaget og ubehandlet ADHD indtil jeg blev 40 år og fik et stressrelateret burnout der vendte mit luksusliv som selvskabt IT-millionær, bosat i Bel Air, Los Angeles, på hovedet – og skabte en brændende passion indeni mig for at forsøge at hjælpe de kommende generationer med ADHD til at undgå at få det “skod-liv” jeg blev tilbudt. Derfor har jeg siden 2012 arbejdet benhårdt på at få skabt en bedre indsigt, forståelse, anerkendelse, respekt … og omsorg … for de 300.000 danskere der er født med og kommer til at dø med – ADHD.

Hvem fanden tror du egentligt du er?

Sådan modtages jeg oftest når jeg i det offentlige rum tillader mig at “fejl-korrigere” personer med ringe indsigt i faktuel viden omkring ADHD. Da jeg lider af en komplet mangel på autoritetstro, så diskriminerer jeg ikke – alle får med samme grovfil hvis de lukker lort ud – uanset status, uddannelse, position eller agtelse.

ADHD-foreningen

Det er ikke en altid en succes, det tør jeg godt erkende her offentligt. Jeg har været i uvejr så længe jeg kan huske – f.eks. nåede jeg at blive ekskluderet fra ADHD-foreningen Facebook gruppe – via et fysisk brev fra formanden – Jette Myglegaard og direktøren Camilla Louise Lydiksen – hvor mange kan prale af det?

Lægemiddelstyrelsen

Jeg har også lagt mig mig ud med Lægemiddelstyrelsen omkring Enkelttilskud på ADHD-medicin, hvor de gik imod EU’s regler omkring godkendt ADHD-medicin og nægtede at give tilskud til præparatet Intuniv da dette blev godkendt i 2016 af EU. Den førte til en 3 år lang kamp med dem for at vi fik det tilskud som vi var berettiget til.

ADHD-forskerne

Forskere med uigennemskuelige intentioner og agendaer for deres forskning i ADHD har ligeledes fået “svar på tiltale” henover årene, og jeg er sikker på at folk som Ole Jakob Storebø og Erik Simonsen fra Region Sjælland er godt trætte af at jeg som en bulldog har bidt mig fast i haserne på dem, for at få dem til at melde rent ud, hvad fanden deres agenda, med den forskning VI betaler for – i virkeligheden er – for noget reelt brugbart formål, det tjener den i hvert fald ikke!

Medierne

Journalister der i medierne (mis)bruger ADHD som click-bait til deres online-artikler er vist ej heller i tvivl om hvad jeg mener om deres “faglige formåen og kvalitet”.

“De professionelle”

Børne- og ungepsykiatrien i Region Midtjylland, med “Danmark førende ADHD-ekspert” – Prof. Per Hove Thomsen i spidsen, er sikkert også pænt trætte af mig, eftersom jeg i årevis har forsøgt at få dem til at indse at den “forståelse” de har lagt til grund for deres “udredning og behandling” af børn med ADHD og Autisme – den er dybt forældet og direkte kontraproduktiv for disse børns trivsel.

“De Velmenende Idioter”

Folkeskolereformen og især begrebet “Inklusion” har fået min “kærlighed” at mærke.

For når man kombinere “faglig arrogance med faktuel ignorance” så skaber man en farlig cocktail, der fører til at en hel generation af børn i Danmark i dag bliver tilbudt en så ringe en – tvungen – skolegang, at 95,7% af forældre til disse børn, i dag mener at deres “barn med særlige behov” har fået en langt ringere livskvalitet – EFTER – der er indført Inklusion, og i øvrigt under falske forudsætninger om at det var det bedste for børnene selv, at de ikke blev – SEGREGERET – og dermed følte sig udenfor … , som OM man bliver mobbet mindre når man skal tvangs-inkluderes og sidde der i klassen med en ‘fængselsvagt’ ved sin side, så man ikke ‘misser undervisningen’ …

Så er det jeg råber BULLSHIT og ‘lige går tallene igennem’ for at se om deres ‘medmenneskelighed’ nu også var det egentlige formål med Inklusion … og det var det så … ikke …

Til gengæld fik pædagogerne og skolelederne trods alt 200 mio kr. mere til deres egen ‘efteruddannelse’ og PPR fik 32 mio kr til at få struktureret deres ‘anti-ADHD-henvisnings-korstog’, for du ved jo godt, at der i dag henvises så få børn til udredning i Børne- og Ungepsykiatrien, at der ikke er flere end 50-100 nye børn årligt, der slipper gennem nåleøjet.

Hele håndteringen af ‘børn med særlige behov’ den er i strid med helt fundamentale menneskerettigheder, for slet ikke at tale om FN’s handicapkonvention og de udvidede menneskerettigheder der ligger i den. Jeg kalder de personer der står bag hele denne fadæse for “De Velmenende Idioter”.

Hvorfor lukker du ikke bare røven, din nar?

Endnu et citat fra bunken af knap så brugbar feedback, der til tider er ved at vælte og overskygge de positive tilbagemeldinger jeg trods alt også modtager.

Jeg “lukker ikke bare røven” blot fordi en eller flere Trolls mener at jeg bør gøre dette – og ikke engang når prominente folk, såsom direktøren for ADHD-foreningen, Camilla Louise Lydiksen, beder mig, dog på en pænere måde, om det samme, har det den tiltænkte effekt – hvorfor mon ikke det?

Fordi jeg er – fuldkommen, helt og aldeles komplet indifferent – overfor hvad DU/I måtte mene om MIN person – couldn’t care less!

Det budskab jeg arbejder med at udbrede – det handler ikke om MIG, men om de 300.000 personer (60.000 af dem er under 18 år) der i dag tilbydes et liv med ADHD der er – unødvendigt skånselsløst – ene og alene fordi debatten om ADHD i det offentlige rum, tilsyneladende og som den eneste kroniske, medfødte, genetisk-betingede lidelse i Danmark – ikke er underlagt samme “moral og etik, political correctness etc.” som enhver anden sygdom/lidelse er det, herhjemme i Jante’s eget land.

Hvor ofte støder du på overskrifter såsom “Diabetikere faker deres symptomer for at opnå tilskud på teststrimler!” eller hvad med “Forbruget af høreapparater er tidoblet på få år!” eller “Forældre til blinde børn gider ikke at opdrage deres børn til ikke at vælte alting omkring dem!” ?

Når den “offentlige indsigt” er så fejlbehæftet og umoralsk indsovset i slige folks forsøg på at udnytte en gruppe af mennesker, som ingen skyld selv har i deres lidelse, så er det at jeg – ALDRIG LUKKER RØVEN …

Bare fordi du siger at ADHD er sådan og sådan, så betyder det sgu da ikke at du har ret, spasser!

Næh … det har du såmænd ganske rigtigt ret i! Så derfor siger jeg – ikke en skid – som er baseret på min EGEN emotionelle fortolkning af hvad ADHD er, gør og betyder! Jeg har til gengæld siden jeg begyndte at formidle viden om ADHD, ene og alene henholdt mig til hvad anerkendte forskere har fundet videnskabelige evidens for, og som deres kolleger har peer-reviewet og sagt god for.

Fordi jeg netop IKKE er uddannet læge eller psykiater, og fordi jeg har været så gudsbenådet heldig at få en super dygtig og omsorgsfuld mentor udi alt om ADHD (og videnskab generelt) som min personlige videnskabelige “spasser-passer”, og jeg derved har fået sikret at den viden jeg deler er 100% korrekt forstået og videnskabelig evident.

Med andre ord … DON’T SHOOT THE MESSENGER!

De ting jeg “bringer til torvs” er ikke ting som jeg lige har “opfundet” eller “følt” – det er baseret på 9 års benhårdt arbejde med at forstå og formidle mere end 2.500 videnskabelige artikler om ADHD (samt talrige andre om alle mulige andre områder), og hvis nogen mener at jeg har en agenda – så har de ret – jeg gider ikke diskutere hvad DU føler er rigtigt – jeg vil derimod gerne dele det jeg ved er faktuelt evident med dig – uanset om du er enig eller uenig med mig!

Jeg har intet behov for at få ret – jeg har dog et kæmpe behov for at du lukker røven – hvis du ikke aner hvad du taler om!

Peter’ ADDspeaker’ Vang

Så hvadenten du er glad for eller trist over, at jeg ikke døde af min netop overståede omgang med Corona-virus, så er det sådan set bare sur røv for dig – for jeg overlevede lortet (på trods af at jeg både er (førtids)pensionist og har Diabetes!), så Danmark – I kan godt forberede jer på at jeg nu er tilbage – mere passioneret end nogensinde!

Leave a Comment

Recent Posts

Definition af adfærdshæmning, selvkontrol og eksekutive funktioner

I  den model  af  eksekutive funktioner  og  ADHD,  som  fremlægges  senere i  bogen, antages  det,  at  den  centrale  skade  ved … Read More

3 weeks ago

Is it Autism or ADHD or Both?

In my now 8 year long experience working with adults who are late diagnosed with Autism and/or ADHD, the common… Read More

3 weeks ago

ADHD and Sexual Victimization

ADHD is associated with a 41% increased risk of experiencing unwanted sexual contact, and an 85% increased risk of being… Read More

3 weeks ago

How does ADHD feel?

All brains accomplish the same core task: to efficiently ensure resources for physiological systems within an animal’s body (i.e. its… Read More

3 weeks ago

ADHD: Storebø OJ & Simonsen E – What’s their motive?

ABSTRACT A recent Cochrane review assessed the efficacy of methylphenidate for attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) in children and adolescents. Notwithstanding the… Read More

3 weeks ago

Aphantasia and Anauralia: See No Evil, Hear No Evil?

Aphantasia, or Mind Blindness, have now found a companion; Anauralia, or Mind Deafness. Not being able to See and Hear… Read More

3 weeks ago

Autisme: Er du også en grubler?

Ny forskning viser, at personer med Autisme og PTSD samtidigt oftest kan forværre sine PTSD symptomer, fordi grubleri fører til… Read More

4 months ago

ADHD: Medicin er ikke en mirakelkur!

ADHD-medicin er en mirakelkur imod symptomerne, men ikke på dét at leve med ADHD! Fordi ADHD ikke er en sygdom,… Read More

6 months ago

ADHD: PILLER OP, PILLER NED …

Fantastisk beskrivelse af hvordan en hjerne med ADHD + Autisme “ser ud - følt indefra” - beskrevet af en kvinde… Read More

7 months ago

Fakta

This website uses cookies.

%%footer%%