Barkley

Her på denne side kan du finde links til de bedste og mest informative videoer jeg har kunnet finde med Dr. Russell A. Barkley, Ph.D. som er manden der skrev den teori om ADHD, som vi i dag regner for at være det tætteste vi kommer på en komplet forståelse af denne komplekse psykiske lidelse, samt redaktør af The ADHD Handbook som regnes for at være grundstenen i moderne forståelse og behandling af ADHD.

Hvem er Barkley?

Dr. Russell A. Barkley, Ph.D. er en amerikansk forsker, der af mange anses for at være den absolutte autoritet på området for forståelse af ADHD. Han har 3 forskellige Ph.D. titler: Klinisk Psykologi, Klinisk Børnepsykologi og Klinisk Neuropsykologi. Han er desuden forfatter til bogen der udkom i 1997: ADHD and the Nature of Self-control, der i dag regnes for at være den mest komplette teori om ADHD og den der er grundlaget for al moderne forståelse og behandling af ADHD, i alle aldre. Barkley har udgivet mere end 250 videnskabelige studier, skrevet 20+ bøger om specifikke emner om ADHD, samt har mere end 40 års praktisk erfaring med forskning, behandling og formidling af viden om ADHD, blandt andet gennem sit omfattende foredragsarbejde, sin rådgivning af CHADD (verdens største ADHD-forening) og som en meget tilgængelig, imødekommende og rar person, der selv kender til at have ADHD i familien, i det hans tvillingebror havde ADHD og døde af konsekvenser ved medicinsk ubehandlet ADHD, i en solo trafikulykke, hvilket blev starten på hans epokegørende studier i ADHD og trafiksikkerhed.

Hans kritikere, primært Scientology-inspirerede, Big Pharma konspiratorikere og personer med ringe indsigt og stærke fordomme, han anklaget ham for at være i lommen på Big Pharma, da han har rådgivet og udført konsulentarbejde for Big Pharma fra tid til anden.

Jeg har interviewet ham om dette og du kan læse hele artiklen her. Hovedbudskabet i artiklen er, at han ikke er afhængig af sine indtægter fra sit arbejde med, ikke for, Big Pharma, i det hans primære indkomstkilder er de såkaldte Rating Scales som anvendes i psykiatrien verden over, samt hans omfattende bog virksomhed, foredrag og rådgivnings-opgaver for patientforeninger, rundt om i verden. Så der er altså ikke nogen grund til at tro på hans modstanderes propaganda, som du vil kunne læse i artiklen og hvor jeg har fået indsigt i hans finansielle forhold, som bevis på at der ikke er noget at kritisere ham for.

Derudover er han er meget venlig, generøs og hjælpsom mand, der tog sig tid til at hjælpe mig, en helt almindelig patient, fra Danmark, med at forstå den lidelse jeg var blevet diagnosticeret med i en alder af 40 år. Siden da har vi holdt kontakten ved lige og han er altid flink til at hjælpe mig med at forstå de nyeste videnskabelige studier om ADHD, som jeg drøfter med ham, for at sikre at jeg ikke formidler noget der ikke er korrekt. Du kan læse mere om Barkley på hans hjemmeside.

Så nu ved du lidt om kilden til alle disse videoer, som jeg kan huske gav mig rigtigt mange Aha oplevelser, dengang jeg var helt ny på ADHD området …

God fornøjelse, og spørg endeligt, hvis der er noget du ikke helt kan få styr på. Find ADDspeaker gruppenFacebook og meld dig ind, så er der 500+ medlemmer der enten selv har ADHD eller er forældre til et barn med ADHD, og som alle VED hvordan det er at leve med ADHD, set indefra!

/ADDspeaker

 

 

Comments are closed.

%d bloggers like this: