Dit 10 årige barn med ADHD er moden som en 7 årig!

Dit 10 årige barn med ADHD er moden som en 7 årig!

Dit 10 årige barn med ADHD er moden som en 7 årig!

Forstå hvorfor dit 10 årige barn med ADHD faktisk kun har en modenhed modsvarende en 7 årig! Dette skyldes at et barn med ADHD har faktisk to aldre. Den fysiske alder og den mentale alder. Da ADHD er resultatet af en udviklingshæmmende forsinkelse i barnets hjerne, har ekspert beregnet at du skal trække 30% fra dit barns fysiske alder, for at finde den tilsvareende mentale alder. Så et barn med ADHD på fysisk 10 år, har således en modenhed der tilsvarer en 7 årig. Dette forklarer mange af de symptomer, som har undret forskererne, men som nu er løst.

Den gode nyhed er, at når “barnet” bliver omkring de 30 år, så har forskellene udlignet sig, og man kan ikke længere konstatere nogle forskelle i mellem en normal hjerne og en ADHD hjerne, hvilket er årsagen til at vi med ADHD ofte vokser fra mange af barndommenss symptomer.

Hos børn med ADHD, modnes hjernen i et normalt mønster, men med en kontinuerlig forsinkelse på ca. tre år i visse regioner af hjernen, set i forhold børn uden nogen lidelse. Ved at tage årlige NMRI af de samme børn, med og uden ADHD, i 10 år i træk, har denne undersøgelse bevist at der er op til 30% forsinkelse i modenhed hos børn med ADHD, sammenlignet med deres  jævnaldrende. Disse studier er foretaget af Det Nationale Institut for Mental Sundhed (NIMH), i USA.

“At vi fandt et normalt mønster af modning, omend forsinket, hos børn med ADHD, bør være betryggende for familier med børn ADHD og kunne bidrage til at forklare, hvorfor så mange unge, i sidste ende, synes at vokse ud af lidelsen,” forklarede Philip Shaw, MD, NIMH Child Psychiatry Branch, der ledede forskerholdet.

Den forsinkede modning børns hjerner med ADHD var mest fremtrædende i regioner på forsiden af hjernens ydre kappe (pandelappen), hvor Eksekutiv Funktion befinder sig. Eksekutiv Funktionen yderst vigtig for evnen til at kontrollere tænkning, opmærksomhed og planlægning, tidsfornemmelse og ikke mindst som moderator af de basale følelser.

Dit 10 årige barn med ADHD har en modenhed som en 7 årig!
Øverste række er ADHD, nederste er normal alderssvarende udvikling

Anbefaling – Forstå 30% regelen

Dr. Russell A. Barkley, Ph.D. har forklaret dette som en del af sin præsentation
The 30 Essential Ideas Every Parent Needs To Know To Understand And Raise A Child With ADHD!

Du kan se resten af hans fordrag, samt mange andre videoer om ADHD i artiklen:
Forældre: Forstå dit barns ADHD

Leave a Reply