Foredrag: Fra Bel Air til bistand

NYT FOREDRAG OM ADHD – set indefra
af Peter ‘ADDSpeaker’ Vang

Hent Fra Bel Air til bistand – oplæg til foredrag her ACP_PDF 2_file_document

 

 

 

“I forhold til voksne med ADHD eller lignende vanskeligheder bærer vidensgrundlaget præg af, at det først er inden for de seneste 25 år, at der for alvor er kommet fokus på, at ADHD også kan medføre vanskeligheder for voksne. Der mangler derfor viden om, hvad der virker specifikt i forhold til voksne med ADHD eller lignende vanskeligheder. Mange voksne i målgruppen har komplekse problemstillinger, som også kan omfatte svære sociale problemer som eksempelvis misbrug eller kriminalitet. Der er derfor på voksenområdet god grund til også at vende blikket mod indsatser efter veldokumenterede (red.. tiltag?) målrettet disse problematikker.” Citat fra National ADHD Handleplan, 2012, Socialministeriet

MIT FORMÅL
Formålet med mit foredrag og øvrige virke, er ganske enkelt at sætte et menneskeligt ansigt på ADHD og hjælpe med forståelsen af hvad det at leve med ADHD betyder for de berørte, samt at medvirke til en mere nuanceret opfattelse i samfundet af den gruppe mennesker der udgør ca. 5% af befolkningen og som dagligt oplever stigmatisering, fordomme og ikke mindst diskriminering.

MIT MÅL & MIN VISION
Min mål er ganske simpelt at udbrede kendskabet til ADHD og positivt medvirke til at ændre samfundets opfattelse af hvem vi er og hvad vi kan, som gruppe, og forsøge på at arbejde for, at nogle af disse mange milliarder bliver omfordelt fra passiv forsøgelse til aktiv støtte til selvhjælp, da jeg er overbevist om at vi som gruppe har mulighed for at bidrage positivt til den danske samfundsøkonomi, hvis vi bare fik lov til at være med til at skabe et individuelt arbejdsliv der fungerer for både arbejdsgiver og arbejdstager. Derfor har jeg taget dette initiativ med mit foredrag, i håb om at modbevise nogle af alle de negative fordomme der florerer i det danske samfund anno 2015, og forhåbentligt hjælper samfundet med at få øjnene op for den kæmpe ressource, vi med ADHD, kan blive, med forståelse, anerkendelse og ikke mindst respekt.

MIT FOREDRAG
Efter at have brugt de seneste 3 år af mit liv på at komme tilbage på fode igen efter at have oplevet at hele mit livsværk styrtede i grus i 2012, grundet en svær stress-relateret depression, diagnosticering med ADD og ikke mindst en total sammensmeltning af min økonomiske situation, har jeg nu besluttet at være åben og ærlig omkring hvad der skete og hvordan jeg har håndteret at komme ud af mit livs største krise, uden at tage “den lette udvej”. Derfor har jeg besluttet at jeg vil dele mine erfaringer med andre og forhåbentligt derigennem være med til at hjælpe andre der måtte være i samme situation som jeg.

Foredraget bygger på historier fra mit eget liv og jeg forsøger at formidle hvad jeg har lært af dem, samt hvordan jeg formåede at klare mig igennem livskriser såsom:

  • At leve med udiagnosticeret ADD de første 40 år af mit liv, med fokus på hvordan det påvirkede min barndom, ungdom, mit familieliv og ikke mindst min profesionelle karriere.
  • At blive alvorlig syg og miste synet som 22-årig og få at vide at det aldrig kom tilbage, hvilket jeg kæmpede mig ud af
  • At gennemgå ikke blot 1, men 2 skilsmisser inden for en 10-årig periode
  • At skabe en millionforretning som 30-årig og gå konkurs med min virksomhed som 40-årig
  • At gå fra at tjene mere end 1 mio. kr om året i 10 år i træk, for så at gå personlig konkurs som 40-årig og reelt ende som hjemløs. arbejdsløs, svært deprimeret med ny-diagnosticeret ADD og på kontanthjælp

De fleste mennesker ville sikkert have nok i blot af skulle gennemleve en af de ovenstående ting, så hvad gjorde at jeg fandt styrken til at rejse mig igen og ærligt nu kunne sige, at mit liv aldrig har været bedre?

BelAir

Bel Air Entry Gate Sign

Fra Bel Air til bistand er titlen på mit nyeste foredrag og det beskriver hvordan jeg gik fra at bo og arbejde i en luksus lejlighed højt oppe i bjergene ovenfor Beverly Hills i Los Angeles, hvor man kunne møde mennesker som Clint Eastwood, Angelina Jolie og sågar manden der skabte MSN (Hotmail) i det lokale supermarked en søndag morgen. Foredraget beskriver også hvordan jeg i dyb depression over at have mistet hele mit økonomiske fundament (bogstaveligt talt over natten) og vandrede hjemløs rundt i chok og psykose, på gaderne i Los Angeles og måtte overnatte på en bænk i lufthavnen LAX i en uge inden jeg fik kontakt til min familie som kunne hjælpe mig med en flybillet hjem til Danmark. Ligeledes handler foredraget om hele den eksistens -og livskrise alt dette medførte de næste 3 år af mit liv. Foredraget handler også om hvordan jeg gik fra at være en meget succesfuld forretningmand til at ende på kontanthjælp og ikke være i stand til at få arbejde igen. Jeg fortæller også om hvordan det var at gennemgå den 2. skilsmisse på blot 10 år og hvordan jeg endeligt fandt tilbage til mit autentiske jeg og de virkelige værdier i livet.

 

 

MÅLGRUPPE
Foredraget retter sig mod et bredt publikum der enten selv har gennemlevet en livskrise eller står foran store forandringer i deres arbejdsliv og/eller privatliv, samt til ansatte i sundhedsektoren, på skoler og kommunale instanser der arbejder med stress, depression og psykisk sygdom, således at de kan få en dybere indsigt i hvad en diagnose som ADHD betyder for mennesket bag diagnosen og dermed blive bedre til at forstå og hjælpe den psykisk syge.

SES VI?
Jeg ser frem til at møde dig/jer og fortælle min historie og derigennem give anledning til forståelse og debat omkring psykisk sygdom og hvilke udfordringer det skaber at skulle leve med disse.

PRIS
Foredraget er GRATIS da formålet med dette foredrag alene er at nedbryde tabu’er om psykisk sygdom, udbrede kendskabet til ADHD og forhåbentlig hjælpe andre i samme lignende situation og jeg gør det så absolut ikke for “tjene kassen” for livet har lært mig at det intet betyder at have kassen, og gør det udelukkende for at højne kendskabet til  og forståelsen for ADD i det danske samfund.

KONTAKT
Kontakt mig på @ADDSpeaker på Twitter eller peter.vang@addspeaker.net så kan vi se om vi kan få fundet en dato der passer begge parter.

Facebook Comments

Comments are closed.