Hvad er ODD?

65-84% af alle børn med medicinsk ubehandlet ADHD lider af ko-morbid ODD. ODD er en adfærdsforstyrrelse der er tæt knyttet til ADHD, samt af psykosociale faktorer, i tæt forening. Der findes ikke meget viden om ODD på dansk, så derfor har jeg forsøgt at skrive en artikel der trækker på videnskabelige fakta, samt praktiske erfaringer fra vores FB gruppe, ADDspeaker.

Vi har samlet de artikler vi har skrevet om ADHD og ODD her på siden, så du hurtigt kan få et samlet overblik over emnet. Nederst på denne side er der links til vores Facebook community med vores supportgruppe.

ODD

Jeg håber at dette har givet dig en større indsigt i ODD og en større lyst til at hjælpe mig med at udbrede kendskabet til flere forældre, til gavn for både barnet, familien og samfundet generelt set.

Support til forældre til børn med ODD:

Der findes desværre ikke en ODD-forening i Danmark, og da ADHD-foreningen ikke tilbyder særlig rådgivning i ODD, så er mit bedste bud at du melder dig ind i vores FB Gruppe ‘ADDspeaker’ og deltager i dialogen med både voksne med ADHD selv og forældre til børn med ADHD (to grupper der jo har stort overlap). Der er både faktuel, praktisk viden at hente, samt omsorg, opbakning og forståelse for den svære situation med et barn med ODD.

Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/185340668822446/

Leave a Reply