Medierne fortæller ikke sandheden

On 30. January 2016 by Peter 'ADDSpeaker' Vang

Den offentlige debat i medierne er stærkt præget af en stor modstand imod medicinering af børn med ADHD. Årsagen? Der er amfetamin i vores medicin, og det forstår hverken danske medier, pædagoger og sågar læger og psykologer, desværre ikke årsagen til. Det bygger på uvidenhed og fordomme og skader fremtidige generationer, alvorligt!

Udviklingen i brug af ADHD medicin (1999 - 2014)

Blot 15% er i medicinsk behandling for ADHD

I tabellen ovenfor kan du se den reelle udvikling i antallet af personer på ADHD medicin i Danmark, gennem de seneste 15 år. Når medierne skriver at “ADHD medicinering af børn er eksploderet” og når Svend Brinkmann mener at vi er “gået diagnose amok”, så kan de skyldes at de ikke har fulgt med i den reelle udvikling, altså hvorfra vi kom til der hvor vi er, for så ville de kunne se at antallet af nye medicinerede, af alle aldre, er gået helt i stå.

Fra 1999 – 2010 gik det meget fint, vi fik flere og flere i behandling, men så skete der det at en ledende psykiater inden for Børne -og Unge psykiatrien i Region Hovedstaden, fremlagde en “undersøgelse” for Psykiatriudvalget i Regionsrådet, som viste en “kæmpe eksplosion” i antallet af medicinerede børn. Siden da har Regionerne indført skærpede regler for medicinering og Sundhedsstyrelsen er fulgt med, således at det nu i dag er nærmest umuligt at få den eneste behandling som virker på ADHD, nemlig medicin (og terapi i kombination).

Alle “fagfolk” taler om at vi skal sætte ind med socialpædagogiske og adfærdsregulerende værktøjer, før vi bruger medicin til børn, men det er fuldstændigt misforstået, for børn med ADHD der ikke er medicineret, kan ingen bruge af det de har lært, fordi deres impuls -og selvkontrol er 30% reduceret i modenhed, set med deres jævnaldrende. Det viser forskningen, og dette er årsagen til at alle førende internationale forskere alle anbefale behandling med medicin først og dernæst med psykosocial adfærdstræning, i det de har bevist at man ikke kan bruge det man har lært, fordi en ADHD hjerne kortslutter, og reagerer følelsesmæssigt, før man når at bruge det man har lært.

Fortsætter vi i Danmark med denne politik, så kan vi se frem til at skabe fremtidens generationer af psykopater. Som jeg skriver i min seneste artikel How to Create the Psychopaths of the Future så kan vi se frem til at mellem 30-40% af de børn, især drenge, som i dag begynder i skole og som ikke er i medicinsk behandling, har en meget høj risiko for at udvikle sig til psykopater, såfremt de ikke bliver behandlet i barndommen. Det viser seneste tal for forskningen, som fortæller at 67% af børn med ADHD er i risikogruppen for at udvikle ODD, som bliver til CD i ungdomsårerne og ender med at rodfæste sig som Ansti-social Personlighedsforstyrrelse (ASPD) når man fylder 18 år, såfremt man ikke har fået sin ODD behandlet så tidligt som muligt.

Det er helt hul i hovedet, den måde hvorpå medierne fremlægger vores medicinske behandling, tåbeligt, uvidende og dybt diskriminerende.

/ADDspeaker

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: