90% af voksne med ADHD er ubehandlede!

I Danmark er blot 12% af voksne med ADHD i medicinsk behandling! Der er 3 gange så mange børn der er i medicinsk behandling og da ADHD er en arvelig genetisk lidelse, kan det undre mig, når man ved at 50% af alle forældre til børn med ADHD har ADHD selv! Der burde være 180.000 voksne i behandling for ADHD, men realiteten viser at blot en brøkdel har en diagnose og får behandling for det.

[fblike]

90% af voksne med ADHD er ubehandlede!

Af alle de mange, mange videoklip med timevis af fantastiske budskaber og myriader af viden, er dette mit eget personlige favorit-klip. Dr. Russell A. Barkley, Ph.D fortæller hvordan hans voksne patienter med ADHD, som først er blevet diagnosticeret som voksne, reagerer på at først få stillet deres diagnose så sent i livet.

Ubehandlet ADHD giver de værst tænkelige livsvilkår!

Det ser man så til gengæld tydeligt når man kigger på at 80% af voksne med ADHD er på offentlig forsørgelse. Udover de menneskelige tragedier det medfører, så betyder det også at der er 3 gange så stor risiko for skilsmisse hvis man har ADHD, hvilket kun yderligere er med til at skabe den overdødelighed på 50% som vi ser hos personer med ADHD, set i forhold til befolkningen bredt set. Det betyder samtidigt at hvis man først er blevet diagnosticeret og behandlet, som voksen, har man 3 gange så stor risiko for at dø, inden man fylder 45 år, af misbrug, trafikulykker eller selvmord!

Jeg ved selv, hvad jeg taler om …

Jeg er selv blevet diagnosticeret som voksen, og kender derfor til alle de risici som en udiagnosticeret barndom, ungdom og voksenliv medfører, da jeg selv er skilt to gange og arbejdsløs på kontanthjælp, efter at have selvskabt millionær inden jeg blev 30 og miste det hele da jeg blev fyrre, pga. af symptomerne på min udiagnosticerede og ubehandlede ADHD.

Min personlige historie er fuldkommen identisk med det han beskriver, og jeg må indrømme at det berørte mig dybt, at høre dette klip. Det fandtes ikke på Youtube, så jeg har lavet en lille video med det, fordi jeg tror at rigtigt, rigtigt mange vil kunne få glæde af at se det.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”_GZx65d_HsI”]

For din egen og din families skyld, så læs denne artikel: ADHD – Lær accept af din diagnose

90% af voksne med ADHD er ubehandlede!

Mit råd, efter selv at have været igennem denne cyklus, samt hjulpet andre igennem den er, at stille sig selv dette spørgsmål;

[quote] Er der noget jeg kan gøre for at ændre på fakta? Hvis ja, så gør det dog. Hvis nej, så acceptér det dog! [/quote]

/ADDspeaker

Leave a Reply