ALT OM ADHD-MEDICIN: Danmarkskort over FAKTA om ADHD-medicin 2022. Få alle detaljerne i ét samlet overblik!
ALT OM ADHD-MEDICIN: Danmarkskort over FAKTA om ADHD-medicin 2022. Få alle detaljerne i ét samlet overblik!
Der er godt blikfang i at sige et eller andet om ADHD-medicin – gerne noget negativt og helst under en eller anden mere eller mindre fantasifuld overskrift, som f.eks:
Vi har forsøgt at samle de væsentligste information om ADHD-medicin for året 2022. Alle tal er egne beregninger på data fra Danmarks Statistik, Sundhedsstyrelsen, Landspatientregisteret og Lægemiddelstatistikregisteret.
Fakta er, at der i 2022 var i alt ca. 90.000 personer der fik ADHD-medicin i 2022. Jeg skriver ca. fordi der er forskel på tallene alt efter hvilken kilde man anvender, samt om man beder om antal personer ud fra hvilken medicin de har fået, eller efter hvilken region de bor i eller om man søger på eSundhed eller MedStat … så derfor skriver jeg ca. – men mener samtidigt at det er meget retvisende for det faktuelle antal personer.
Af dem var de 23.200 af dem børn (svarende til 0,39% af befolkningen eller ca. 40% af alle børn med ADHD i Danmark).
Der var 67.565 voksne på ADHD-medicin i 2022 (svarende til 1,14% af befolkningen eller ca. 28% af alle voksne med ADHD i Danmark.
Nedenfor kan du se en masse andre interessante informationer om ADHD-medicin!
Mange tror fejlagtigt (inklusive selv nogle de psykiatere der udskriver ADHD-medicin), at hvis man bare får en høj nok dosis, så er man dækket ind hele dagen lang.
Det er – ikke – korrekt!
Al medicin har en typisk “virkningsprofil” og en “effekt-tid”. Virkningsprofilen viser hvordan medicin “opfører sig” fra man indtager den og indtil den begynder at gøre sin virkning. På grafikken her kan du se hvordan to af de 5 typer der sælges i Danmark, virker – over tid og hvornår de har deres optimale effekt (tidspunkt for maks. effekt).
Herunder finder du de seneste – FAKTA – om situationen for ADHD-medicin i Danmark anno 2022. Alle tal stammer fra egne beregninger baseret på data fra Danmarks Statistik, Sundhedsstyrelsen, Landspatientregisteret og Lægemiddelstatistikregisteret, foretaget af Peter ‘ADDspeaker’ Vang (forår 2023).
MPH – METHYLPHENIDAT (f.eks. Ritalin, Motiron, Concerta etc.)
ATX – ATOMOXETIN (f.eks. Strattera, Glenmark Atomoxetin etc.)
LDX – LISDEXAMFETAMIN (Elvanse, Aduvanz)
DEX – DEXAMFETAMIN (Attentin)
GXR – GUANFACIN (Intuniv)
YDERLIGERE INFORMATION OM ADHD OG ADHD-MEDICIN KAN DU FINDE HER
This website uses cookies.
Tilføj din kommentar her - Feedback er altid velkomment!